Till startsidan
Just nu finns inga händelser i kalendariet!
Under 2019 kommer delar av innehållet på www.vasternarke.se att flyttas över till Svenska hembygdsförbundets hembygdsportal. Sidan www.vasternarke.se uppdateras därför inte längre men bildarkivet kommer fortsatt att vara tillgängligt.

Bilder

Omlastning vid Mullhyttemo från den smalspåriga järnvägen från Stockås till normalspåriga Svartåbanan

Plats

Mullhyttemo järnvägsstation

Fotograf

Edvin Lindholm

Ort

Mullhyttan

Tidpunkt

Socken

Kvistbro

Ursprung

Etdvin Lindholm

Landskap

Närke

Förvaring

1286

Land

Sverige

Etiketter

arbetare ellok järnväg normalspår smalspår

KommenteraSkriv fem punkter, ett kolon samt »sälven« i rutan ovanför utan några mellanslag emellan!

* = ange antingen e-postadress eller telefonnummer
När du trycker på knappen ovan lämnar du samtidigt ditt samtycke till att Västernärkes hembygdsförening (VHF) får hantera dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning.
  Vet du mer om bilden? Lämna en kommentar! Var bilden är tagen? Vilka personer syns på bilden? När togs bilden? Lämna sakupplysningar, förslag till förändringar eller funderingar kring bildens innehåll! Stort tack på förhand!   Innan kommentaren visas på sidan, kommer den att granskas och vi förbehåller oss rätten att redigera texten. Kommentarer som kan anses vara stötande, irrelevanta eller icke trovärdiga, innehålla reklam eller rena recensioner av bilden, kommer inte att visas på sidan.
  För att kommentaren ska kunna skickas för granskning måste du skriva något i rutorna för kommentarer och namn samt antingen ange ett telefonnummer eller en e-postadress och skriva in rätt ord i kontrollrutan. Om du anger din e-postadress kommer du få ett meddelande om när kommentaren börjar visas på sidan.

Kommentarer

Mannen på SJ-vagnen är Karl-Ivar Pettersson och mannen på den smalspåriga är Helge Persson. De lastar föregångaren till "Solmull" som till början med pressades i pappkartonger. Senare övergick man till att pressa torven i plastsäckar.
Rune Nilsson den 10 augusti 2014 kl 16:36

Fördjupad sökning
Bläddra mellan bilder
© Västernärkes hembygdsförening 2012-2019