Till startsidan
Just nu finns inga händelser i kalendariet!

Bilder

Familjebild från Sörby i Edsberg omkring 1900. Birgitta Lewis berättar: "Svarta kaminen som står i Snarvi har stått i detta hus, som var farmors föräldrahem. Karl Johan, pojken som sitter till höger och som sen var prästgårdsarrendator i Edsberg, lovade bort kaminen till kyrkoherde Harbe fast det inte var han som ägde den utan den gjorde Emil pojken, som står till vänster som var ägare till huset där kaminen stod...…. " Huset byggdes 1843 av Erik Hansson och kostade 750 Rd. Frv. Emil Karlsson f. 1888, fadern Kal Erik Eriksson f. 1840, pigan Johanna, Hedda Karlsson f. 1878, Betty Karlsson f. 1885 och Karl Johan f. 1883

Plats

Sörby

Fotograf

Okänd

Ort

Edsberg

Tidpunkt

Socken

Edsberg

Ursprung

Birgitta Lewis

Landskap

Närke

Förvaring

Bitgitta Lewis

Land

Sverige

Etiketter

familjegrupp

KommenteraSkriv två punkter, ett kolon samt »bäckatorp« i rutan ovanför utan några mellanslag emellan!

* = ange antingen e-postadress eller telefonnummer
När du trycker på knappen ovan lämnar du samtidigt ditt samtycke till att Västernärkes hembygdsförening (VHF) får hantera dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning.
  Vet du mer om bilden? Lämna en kommentar! Var bilden är tagen? Vilka personer syns på bilden? När togs bilden? Lämna sakupplysningar, förslag till förändringar eller funderingar kring bildens innehåll! Stort tack på förhand!   Innan kommentaren visas på sidan, kommer den att granskas och vi förbehåller oss rätten att redigera texten. Kommentarer som kan anses vara stötande, irrelevanta eller icke trovärdiga, innehålla reklam eller rena recensioner av bilden, kommer inte att visas på sidan.
  För att kommentaren ska kunna skickas för granskning måste du skriva något i rutorna för kommentarer och namn samt antingen ange ett telefonnummer eller en e-postadress och skriva in rätt ord i kontrollrutan. Om du anger din e-postadress kommer du få ett meddelande om när kommentaren börjar visas på sidan.

Kommentarer

Bli den första som kommenterar bilden!

Fördjupad sökning
Bläddra mellan bilder
© Västernärkes hembygdsförening 2012-2019