Till startsidan
Just nu finns inga händelser i kalendariet!
Under 2019 kommer delar av innehållet på www.vasternarke.se att flyttas över till Svenska hembygdsförbundets hembygdsportal. Sidan www.vasternarke.se uppdateras därför inte längre men bildarkivet kommer fortsatt att vara tillgängligt.

Högan

Högans hembygdsgård började anläggas på 1940-talet i och med att huvudbyggnaden Granhammarsstugan flyttades dit. Sedan dess har man fyllt på med historiska byggnader från olika platser i västra Närke.

Högans hembygdsgård. Foto Lars Paulsson
Högan ligger strax söder om Fjugesta, längs vägen mot Riseberga och Kumla, och hålls i huvudsak öppen under den varmare delen av året.

Smedjan

I början av 1990-talet flyttades en smedja från Bo i Hackvad till Högans hembygdsgård. Idag används den som kurs- och smideslokal för en grupp lokala smeder. Här finns det möjlighet att både se och lära sig smide på traditionellt vis. För mer information ring Jan-Olof Malm på telefon 0585-100 45.

Utställningsträdgård

På slänten ned mot ån har Lekebergs trädgårdsförening en mindre visningsträdgård.
Harald Westling sittandes i bil och hans mamma stående bredvid - klicka för att förstora
Harald Westling sittandes i bil och hans mamma ...
En av 4268 bilder i VHFs digitala bildarkiv!

Bygdeafton uppskjuten!

Bygdeaftonen i Kräcklinge med Rolf Jansson den 16 november 2018 är uppskjuten till 2019!

Nytt tak på Högan

Det gamla tegeltaket på Högan har nu ersatts med nytt. Omläktning och nya Vittinge lertegel kommer nu, förhoppningsvis i många år, att skydda huset. Omläggningen har möjliggjorts genom ett frikostigt stöd från Länsstyrelsen i Örebro och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Anonyma bildkommentarer

Om du inte vill att ditt namn ska synas i kommentarerna till VHFs bilder, kan du välja att ditt namn döljs för allmänheten.
© Västernärkes hembygdsförening 2012-2019