Till startsidan
torsdag
28
september
Arkivet öppet

Högan

Högans hembygdsgård började anläggas på 1940-talet i och med att huvudbyggnaden Granhammarsstugan flyttades dit. Sedan dess har man fyllt på med historiska byggnader från olika platser i västra Närke.

Högans hembygdsgård. Foto Lars Paulsson
Högan ligger strax söder om Fjugesta, längs vägen mot Riseberga och Kumla, och hålls i huvudsak öppen under den varmare delen av året.

Smedjan

I början av 1990-talet flyttades en smedja från Bo i Hackvad till Högans hembygdsgård. Idag används den som kurs- och smideslokal för en grupp lokala smeder. Här finns det möjlighet att både se och lära sig smide på traditionellt vis. För mer information ring Jan-Olof Malm på telefon 0585-100 45.

Utställningsträdgård

På slänten ned mot ån har Lekebergs trädgårdsförening en mindre visningsträdgård.

Bildarkivet

Styrelsen för Lekebergslagens eldistributionsförening. Från vänster syns Henry Johansson, Vissboda, John Forsberg, Kinkhyttan, Gunnar Larsson, Dalen, John Wallenborg, Lekhyttan, Göte Karlsson, Vekhyttan, Torsten Eriksson, Farbrorstorp, Mattias Carlberg, Vekhyttan och Erik Falk, Fjugesta. - klicka för att förstora
Besök VHFs digitala bildarkiv.

Arkivet sommarstängt!

VHFs arkiv öppnar åter igen den 14 september - välkomna tillbaka då!

Anonyma bildkommentarer

Om du inte vill att ditt namn ska synas i kommentarerna till VHFs bilder, kan du välja att ditt namn döljs för allmänheten.
© Västernärkes hembygdsförening 2012-2017 Sidan är skapad av Rasmus Axelsson