Till startsidan
Just nu finns inga händelser i kalendariet!
Under 2019 kommer delar av innehållet på www.vasternarke.se att flyttas över till Svenska hembygdsförbundets hembygdsportal. Sidan www.vasternarke.se uppdateras därför inte längre men bildarkivet kommer fortsatt att vara tillgängligt.

Om bilderna

Arbetet med att digitalisera Västernärkes hembygdsförenings samling av bilder inleddes hösten 2008 på initiativ av Sven Söderström. Under närmare fem år passerade mer än 2 600 bilder av olika slag och kvalitet scannern, varav Sven gjorde den absoluta merparten av det arbetet.

Efter några år blev den första omgången bilder sökbara i en dator på plats i hembygdsarkivet i Fjugesta tack vare insatser av Rasmus Axelsson, Jonatan Edlund och Jan Ask.

Hösten 2013 gjordes samlingarna tillgängliga för hela världen då bilderna publicerades på Västernärkes hembygdsförenings hemsida. Materialet är dock inte komplett och innehåller med säkerhet flera fel, vi tar därför tacksamt emot synpunkter och rättelser till bilderna genom kommentarsfunktionen vid respektive bild!

Det finns dock flera samlingar med bilder med anknytning till Västernärke tillgängliga för allmänheten, varav dessa är några exempel.
Prästen Watz med konfirmander framför Knista kyrka. - klicka för att förstora
Prästen Watz med konfirmander framför Knista ky...
En av 4268 bilder i VHFs digitala bildarkiv!

Bygdeafton uppskjuten!

Bygdeaftonen i Kräcklinge med Rolf Jansson den 16 november 2018 är uppskjuten till 2019!

Nytt tak på Högan

Det gamla tegeltaket på Högan har nu ersatts med nytt. Omläktning och nya Vittinge lertegel kommer nu, förhoppningsvis i många år, att skydda huset. Omläggningen har möjliggjorts genom ett frikostigt stöd från Länsstyrelsen i Örebro och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Anonyma bildkommentarer

Om du inte vill att ditt namn ska synas i kommentarerna till VHFs bilder, kan du välja att ditt namn döljs för allmänheten.
© Västernärkes hembygdsförening 2012-2019